Ademhalingstherapie

Ademen doen we onbewust. Pas wanneer klachten optreden valt op dat de ademhaling niet optimaal verloopt. U kunt bijvoorbeeld symptomen ervaren als hyperventilatie, benauwdheid, pijn, tintelingen of duizeligheid.

Oorzaken en gevolgen

Aan een verstoorde ademhaling kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, waaronder stress, pijnklachten, of longaandoeningen. Het lichaam raakt uit balans door de negatieve effecten van een verstoorde ademhaling, wat ertoe kan leiden dat u niet meer optimaal kunt functioneren.

Behandeling door de Oefentherapeut

Samen met de oefentherapeut gaat u opzoek naar de oorzaak van de ademhalingsklachten. U krijgt inzicht in de factoren die van invloed zijn op het ontstaan van ademhalingsklachten en hoe uw lichaam daarop reageert. Zo leert u de klachten beter begrijpen en krijgt u er meer controle over. Daarnaast zal worden gewerkt aan het verbeteren van het ademhalingspatroon d.m.v. oefeningen en het verbeteren van de balans belasting- belastbaarheid.

De oefentherapeut leert u beter met de klachten om te gaan, zodat deze verminderen of verdwijnen en bied zo een structurele oplossing voor uw ademhalingsprobleem.