Afspraak maken

U kunt zich op twee manieren bij onze oefentherapiepraktijk aanmelden:

  1. Door ons te bellen en een eerste afspraak te plannen. U vindt onze telefoonnummers hiernaast en op onze contactpagina.
  2. Door in het Patiëntenportaal op de knop ‘Inschrijven’ te klikken en uw gegevens in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met u op om een eerste afspraak te plannen.

Hieronder vindt u meer informatie over het plannen en annuleren van afspraken, en wat u mee moet nemen naar een behandeling.

U kunt een afspraak maken bij de oefentherapeut door ons te bellen, of door u bij ons in te schrijven. De oefentherapeut neemt vervolgens contact met u op om de exacte tijd en datum af te spreken.

Aan het einde van een behandeling maken we een vervolgafspraak voor een nieuwe behandeling, als dat nodig is.

U kunt geen afspraak maken via e-mail of WhatsApp.

Komt de geplande afspraak toch niet uit? Neem dan minimaal 24 uur van tevoren telefonisch contact op met de oefentherapeut om de afspraak te verzetten of te annuleren. Ook is het mogelijk om een voicemailbericht achter te laten of een WhatsAppje te sturen waarin u aangeeft verhinderd te zijn.

Verder maken we gebruik van de AfsprakenApp. U kunt in deze app ook zelf uw afspraak verzetten.

Annuleert u de afspraak niet, of binnen 24 uur voor de geplande datum en tijd? Dan wordt het verzuimtarief aan u in rekening gebracht. Dit tarief wordt niet door de verzekeraar vergoed.

Een nieuwe afspraak maakt u vervolgens telefonisch of via het Patiëntenportaal op deze website.

Neem naar een eerste afspraak altijd het volgende mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs;
  • Een zorgpas van uw verzekering;
  • Een handdoek waar u op kunt liggen;
  • Eventueel de verwijsbrief van de arts, wanneer u doorverwezen bent;
  • Overige medische informatie die relevant kan zijn voor uw klachten. Denk bijvoorbeeld aan informatie over medicijngebruik, gemaakte foto’s of scans, of uitslagen van onderzoeken. 

Bij de eerste afspraak onderzoekt de oefentherapeut hoe uw lichaam nu functioneert. Ook gaat de oefentherapeut aan u uitleggen hoe uw lichaam beweegt. Het is daarbij nodig dat u en de oefentherapeut goed kunnen zien hoe uw spieren en houding zijn. Daarom zullen wij u vragen om enkele delen van het eerste onderzoek in uw ondergoed te doen. We adviseren u daarom iets aan te trekken waar u zich comfortabel in voelt.

Neem naar de vervolgafspraken altijd het volgende mee:

  • Een handdoek waar u op kunt liggen;
  • Kleding waar u zich goed in kunt bewegen. Dit mag sportkleding zijn. Het kan tijdens de behandeling namelijk nodig zijn dat u hurkt of uw armen boven uw hoofd strekt. Ook is het handig om nauwsluitende kleding aan te doen, zodat u en de oefentherapeut uw bewegingen goed kunnen zien. Soms zal de oefentherapeut ook tijdens vervolgbehandelingen vragen of u uw bovenkleding wilt uitdoen, zodat u en de therapeut uw bewegingen beter kunnen onderzoeken. Als u dat liever niet wilt, dan mag u dat natuurlijk altijd aangeven tijdens de behandeling.

Het corona-virus heeft ook invloed op onze manier van werken. Omdat deze, op basis van steeds wijzigende inzichten, steeds wijzigt, verwijzen we u naar onze uitgelicht pagina.