Therapeuten

Op deze pagina stellen de therapeuten van Oefentherapie Schollevaar zich aan u voor.

Suzanne van Wensveen

“Mijn naam is Suzanne van Wensveen. Als oefentherapeut maak ik mensen bewust van de relatie tussen  klachten en beweeggedrag. In de behandeling staan uw eigen wensen en behoeften centraal. Mijn doel is dat u leert om zelf de klachten te verhelpen, verminderen of voorkomen, waardoor u minder klachten of beperkingen ervaart tijdens dagelijkse activiteiten.

Ik vind het belangrijk u te leren op een effectieve manier met uw klachten om te gaan, zodat u ook op de lange termijn met plezier kunt blijven bewegen!

Ik heb onder andere ervaring met het behandelen van rug-, nek- en schouderklachten, houdings- en bewegingsgerelateerde klachten, spanningsklachten en chronische aandoeningen, zoals reuma en artrose. Maar ook voor andere klachten aan botten, spieren en gewrichten bent u bij mij aan het juiste adres!

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van slaapproblemen. Ik help mensen graag bij het verbeteren van hun nachtrust door samen op zoek te gaan naar de oorzaken van het slaapprobleem en daar een passende oplossing voor te vinden. Hiervoor ben ik ook aangesloten bij het netwerk ‘SlaapSlim’.

Ik vind de samenwerking tussen de patiënt en de therapeut leuk en belangrijk! Als het gaat om je gezondheid wil je zelf inspraak hebben in wat er gebeurt, en gebruik maken van de kennis van een specialist op het gebied van jouw klachten. Daarom maak ik samen met een patiënt een plan om te werken aan zijn of haar gezondheid. De oefentherapeut maakt daarbij gebruik van haar vakkennis, de patiënt kent zijn of haar lichaam en leefgewoonten het beste. Door zo samen te werken kan het beste resultaat worden behaald.”

Bij Oefentherapie Schollevaar verzorgt Suzanne de meeste behandelingen. Zij is algemeen oefentherapeut en SlaapSlim coach. Maar ook andere doelgroepen kunnen bij haar terecht. Lees hiervoor meer op de pagina Therapie.

Titia Zwarts

“Mijn naam is Titia Zwarts. Van jongs af aan weet ik al dat ik graag mensen wil helpen. Bij toeval ontdekte ik het beroep van Oefentherapeut Mensendieck en merkte dat dit helemaal bij mij paste. Daarom heb ik aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding tot oefentherapeut gevolgd en met succes afgerond. Intussen werk ik een aantal jaar en heb geen moment spijt gehad van deze keuze.

Titia is per 1 juli 2021 niet meer verbonden aan de praktijk Oefentherapie Schollevaar. 

Stagiair(e)s

Bij Oefentherapie Schollevaar kunnen oefentherapeuten in opleiding stage lopen om zo tijdens hun opleiding al de nodige praktijkervaring op te doen. Als er tijdens uw behandeling een stagiair(e) aanwezig is, zal de oefentherapeut u daarover informeren.

Vanwege het wisselen van therapeuten is er in 2020 en 2021 geen ruimte voor het begeleiden van een stagiair(e).