Therapeuten

Op deze pagina stellen de therapeuten van Oefentherapie Schollevaar zich aan u voor.

Titia Zwarts

“Ik ben Titia en sinds 2012 de eigenaar van Oefentherapie Schollevaar. Van jongs af aan weet ik al dat ik graag mensen wil helpen. Bij toeval ontdekte ik het beroep van Oefentherapeut Mensendieck en merkte dat dit helemaal bij mij paste. Daarom heb ik aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding tot oefentherapeut gevolgd en met succes afgerond. Intussen werk ik een aantal jaar en heb geen moment spijt gehad van deze keuze.

Ik vind de samenwerking tussen de patiënt en de therapeut leuk en belangrijk! Als het gaat om je gezondheid wil je zelf inspraak hebben in wat er gebeurt, en gebruik maken van de kennis van een specialist op het gebied van jouw klachten. Daarom maak ik samen met een patiënt een plan om te werken aan zijn of haar gezondheid. De oefentherapeut maakt daarbij gebruik van haar vakkennis, de patiënt kent zijn of haar lichaam en leefgewoonten het beste. Door zo samen te werken kan het beste resultaat worden behaald.

Om mijn vakkennis up to date te houden volg ik regelmatig bij- en nascholingen. Ook neem ik deel aan intercollegiale overleggen met collega’s uit de regio. Ik ben aangesloten bij de VvOCM (beroepsvereniging), ZwangerTotaal en het Netwerk Chronische Pijn. Ik probeer alle veranderingen in de zorg zo veel mogelijk te volgen zodat ik daar in mijn werk op in kan spelen en een moderne praktijk kan zijn en blijven. Niet omdat ik zo nodig modern wil zijn, maar omdat ik denk dat mijn patiënten daar profijt van hebben, en ik hen zo beter kan helpen.”

Bij Oefentherapie Schollevaar verzorgt Titia de meeste behandelingen. Zij is gespecialiseerd op het gebied van Chronische Pijnklachten en Bedrijfsoefentherapie en is zich aan het specialiseren op het gebied van bekkenklachten. Eerder heeft zij ervaring opgedaan als kinderoefentherapeut. Maar ook andere doelgroepen kunnen bij haar terecht. Lees hiervoor meer op de pagina Therapie.

Amanda Visser

“Ik ben Amanda Visser en afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. U kunt bij mij terecht voor lichamelijke klachten die voor beperkingen in het alledaagse leven zorgen. Hierbij valt ook te denken aan symptomen van hyperventilatie en spanningsklachten.
Ik vind het belangrijk dat de behandeling een gezamenlijk proces is en hecht waarde aan het feit dat u als patiënt zich gehoord voelt. Mijn begeleiding zal dan ook helemaal afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie, zodat ook u weer de alledaagse handelingen op kan pakken.”

Vanaf mei 2020 zal Amanda een groot deel van de behandelingen van Titia over gaan nemen.

Jeanette de Gooijer

“Ik ben Jeannette de Gooijer. Na het atheneum heb ik in Utrecht de opleiding Oefentherapie Cesar gedaan. Daar ben ik in 1978 afgestudeerd.

Na mijn afstuderen ben ik bij collega’s in hun praktijken aan het werk gegaan om daar praktische ervaring op te doen. Daarna ben ik in Rotterdam als oefentherapeut aan de slag gegaan in verpleeghuis De Hofstee. Vervolgens heb ik in 1993 mijn eigen praktijk in Krimpen aan den IJssel geopend.

Door mijn werk in het verpleeghuis heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van ouderen met Parkinson-klachten. In 2013 heb ik via ParkinsonNet een aantal verdiepende cursussen gevolgd, waardoor ik nu gespecialiseerd Parkinsontherapeut ben. Als Parkinsontherapeut werk ik nauw samen met alle behandelaars die bij een patiënt betrokken zijn, zodat we met elkaar een beter resultaat krijgen. Ook heb ik intensief contact met de neurologen in de ziekenhuizen in Rotterdam.

Een Parkinsontherapeut behandelt patiënten met Parkinson én met parkinsonisme. Dat zijn andere hersenziekten die invloed hebben op de beweging van het lichaam. In Capelle aan den IJssel en de wijk Schollevaar is nog geen gespecialiseerde Parkinsontherapeut. Daarom heeft Titia mij gevraagd om vanuit haar praktijk deze doelgroep patiënten te helpen. Omdat ik met mijn kennis en ervaring mensen kan helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren, werk ik graag in deze wijk.”

Meer informatie over ParkinsonNet bij Oefentherapie Schollevaar vindt u op de pagina Therapie.

Stagiair(e)s

Bij Oefentherapie Schollevaar kunnen oefentherapeuten in opleiding stage lopen om zo tijdens hun opleiding al de nodige praktijkervaring op te doen. Als er tijdens uw behandeling een stagiair(e) aanwezig is, zal de oefentherapeut u daarover informeren.
Studenten die zoeken naar een snuffelstageplek kunnen contact opnemen met Titia Zwarts.