Tarieven

Oefentherapie is een erkend paramedisch beroep. De therapie wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Ook de slaapcoaching volgens SlaapsSlim valt onder de oefentherapie. Mocht uw zorgverzekering de therapie niet of niet meer vergoeden (bijvoorbeeld omdat u meer zorg nodig heeft dan volgens uw polis vergoed wordt), dan ontvangt u van ons een factuur. Onze tarieven in 2023 zijn als volgt:

Oefentherapie in de praktijk € 40,-
Oefentherapie aan huis € 55,-
Screening, intake en onderzoek € 60,-
Intake en onderzoek na verwijzing € 60,-
Telefonisch consult € 20,-
Houdingscheck € 20,-
Niet nagekomen/ te laat afgebelde afspraak € 30,-
Informatie verstrekken aan bedrijfsarts/verzekeringsarts of medisch adviseur letselschade € 75,-

Op deze tarieven zijn onze betalingsvoorwaarden van toepassing.

Verzuimtarief

Als u verzuimt op een afspraak te komen, of wanneer u uw afspraak binnen 24 uur voor de geplande datum en tijd annuleert, is het verzuimtarief van toepassing. U ontvangt dan een factuur van 75% van het behandeltarief dat in rekening gebracht zou worden. Het verzuimtarief wordt niet door de verzekeraar vergoed.

Annuleer of verzet daarom tijdig uw afspraak wanneer u verhinderd bent! Hoe u dat doet, leest u hier bij ‘Wilt u een afspraak annuleren of verzetten?’

Algemene richtlijnen vergoedingen vanuit de verzekering

Vergoedingen vanuit de basisverzekering:

  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen per jaar vergoed. Wanneer u daarnaast een aanvullende verzekering heeft, kan dit aantal uitgebreid worden.
  • Volwassenen (+18 jaar) zonder chronische indicatie krijgen niets vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Volwassenen (+18 jaar) met een chronische indicatie* krijgen vanaf de 21ste behandeling de zorg vergoed vanuit de basisverzekering.

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering:

  • Kinderen tot 18 jaar krijgen, afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft, meer dan 18 behandelingen vergoed.
  • Volwassenen (+18 jaar) krijgen oefentherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. De hoeveelheid behandelingen die vergoed worden uit uw aanvullende verzekering verschilt per pakket en per zorgverzekeraar. Dit kunt u nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw zorgverzekeraar.
  • Volwassenen (+18 jaar) met een chronische indicatie* krijgen de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

*Chronische indicatie: bepaalde aandoeningen staan op een door de overheid samengestelde lijst. Mensen met deze aandoeningen komen in aanmerking voor een chronische indicatie. Staat uw aandoening niet op deze lijst, dan komt uw behandeling dus ook niet in aanmerking voor een chronische indicatie.

Eigen verantwoordelijkheid

Om er zeker van te zijn hoeveel behandelingen u precies vergoed krijgt, is het verstandig om voorafgaand aan de eerste behandeling zelf uw eigen polis te checken of contact op te nemen met de zorgverzekeraar om te achterhalen of de behandelingen bij de oefentherapeut vergoed worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van de juiste informatie van uw verzekeraar. De oefentherapeut kan u hier niet bij helpen, omdat zij geen inzage heeft in uw verzekeringspolis.

Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden van Oefentherapie Schollevaar zijn via deze link te raadplegen.