Parkinson

De ziekte van Parkinson heeft invloed op veel onderdelen van uw leven. Hoewel we de ziekte niet over kunnen laten gaan, kunnen we als oefentherapeuten wel veel doen om u zo lang als mogelijk zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. We kunnen u helpen bij de volgende klachten:

  • het trager worden van bewegingen, moeite met starten van bewegingen en ontbreken van automatische bewegingen
  • stijfheid van de spieren
  • houdings- en evenwichtsproblemen en het daar soms mee gepaard gaande vallen
  • ‘bevriezen’ van de benen tijdens lopen (freezing) waardoor het lijkt of de voeten aan de vloer blijven plakken
  • kleiner handschrift
  • schouderklachten
  • slaapstoornissen

Van oorsprong zijn oefentherapeuten opgeleid om mensen bewust te maken van hun houding en manier van bewegen. Dat is ook wat helpt bij bovenstaande klachten. Uw Parkinson-oefentherapeut begeleidt u om vrijer en zelfverzekerder te kunnen bewegen. Ze leert u hoe u zo zelfstandig mogelijk kan draaien in bed, opstaan uit een stoel, een stuk(je) kunt lopen, in en uit de auto stapt, en nog veel meer bewegingen en handelingen die u vaak tegenkomt. U leert omgaan met obstakels en met situaties waarbij u veel tegelijk moet doen. Hierbij wordt indien mogelijk ook uw mantelzorger betrokken.

Want… Zo optimaal mogelijk bewegen verhoogt uw zelfstandigheid!

 

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die zich hebben gespecialiseerd in het helpen van parkinsonpatiënten. De zorgverleners die bij dit netwerk zijn aangesloten, willen dat iedereen met de ziekte van Parkinson de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Het is belangrijk dat zorgverleners van parkinsonpatiënten optimaal samenwerken en hun expertise kunnen vergroten. ParkinsonNet biedt hiervoor de mogelijkheden.

Jeannette de Gooijer is vanuit onze praktijk aangesloten bij ParkinsonNet. Heeft u Parkinson of een aan Parkinson gerelateerde ziekte, en wilt u weer met zelfvertrouwen bewegen binnen uw mogelijkheden en grenzen? Kom dan gerust eens langs om te bespreken wat wij samen met u kunnen doen. U kunt contact met ons opnemen via de pagina Contact.

Op de website van ParkinsonNet vindt u meer informatie over het netwerk.