Wat doen wij i.v.m. Corona

Het corona-virus is nu al enige tijd onder ons, en zal dat ook nog even blijven. Gelukkig zijn er niet meer zo veel mensen ernstig ziek en is de zorg intussen weer op gang gekomen.
Maar omdat we dat graag zo willen houden, is het wél belangrijk dat we nog steeds de maatregelen blijven volgen. Op die manier kunnen wij de veiligheid niet alleen voor u, maar voor al onze patiënten waarborgen.

Daarom geld het volgende in onze praktijk:

Kom NIET als u ja kunt antwoorden op één van de volgende vragen:

Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:

 • Neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u op alle vragen ‘nee’ antwoorden, dan bent u welkom in de praktijk.
Moet u toch ‘ja’ antwoorden, neem dan telefonisch contact op of de afspraak, al dan niet in gewijzigde vorm, door kan gaan.

Instructies voor praktijkbezoek

Wanneer u naar de praktijk komt voor een afspraak, houdt dan rekening met het volgende:

 • Kom niet eerder dan 5 minuten vooraf aan uw afspraak.
 • Kom, indien mogelijk, alleen.
 • Gebruik de achteringang (de voordeur wordt door de fysiotherapeut en zijn/haar patiënten gebruikt, en de wachtkamer is niet groot genoeg om voldoende afstand te houden).
 • Neem 2 grote schone handdoeken mee, en een kleine schone om de handen aan af te drogen.
 • Het toilet is buiten gebruik. Noodsituaties kunt u wél bij ons aangeven.

Bij binnenkomst zullen we u vragen uw handen te wassen, en daarna te desinfecteren. Desinfectiemiddel hebben we in de praktijk voor u. Daarna kunt u plaats nemen op de blauwe stoel. Probeer zo veel als mogelijk is op 1,5 meter afstand te bewaren tussen u en de therapeut.

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Wanneer u zich veiliger voelt mag dat natuurlijk wél.  Ook wij zijn niet verplicht een mondkapje te dragen, maar wanneer u zich daar prettig bij voelt kunt u dat aangeven.

Probeer zo min mogelijk aan te raken wanneer u bij ons binnen bent. Wij zullen voor u deuren openen en sluiten. Wanneer u de praktijk verlaat maken wij alles schoon wat u heeft aangeraakt, desinfecteren we contact-oppervlakten en wassen en desinfecteren onze eigen handen.  Zo is de ruimte weer schoon voor de volgende bezoeker.

Maatregelen door de therapeuten

Ook wijzelf nemen natuurlijk de nodige maatregelen. Als eerste hebben we waar dat nodig is de praktijk aangepast zodat de 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden. Wanneer dat mogelijk is proberen we ook 1,5 meter afstand te houden tussen u en ons. Ook hebben we mondkapjes, handschoenen, desinfectie en extra schoonmaakmiddelen in huis gehaald. We zijn niet verplicht met mondkapjes en handschoenen te werken, maar het is dus wél mogelijk. We zullen dat ook doen wanneer onze professionele mening is dat dat nodig is, of wanneer u hierom vraagt.

Aan het begin van elke werkdag stellen ook wijzelf ons de gezondheidsvragen die u bovenaan deze pagina vindt. Als we op een van deze vragen ‘ja’ moeten antwoorden, zullen we thuisblijven. Waar dat kan zullen we de behandeling dan op afstand plaats laten vinden. Behandelingen waarbij dat niet mogelijk is zullen verplaatst worden.

Samengevat

 • U bent welkom in de praktijk wanneer u op ALLE gezondheidsvragen ‘nee’ kunt antwoorden.
 • Neem zelf de benodigde materialen mee voor uw en onze hygiëne (handdoeken).
 • Houd waar dat kan 1,5 meter afstand van uw therapeut.