Wie zijn wij?

Oefentherapie Schollevaar is een praktijk voor algemene oefentherapie. Wij hebben veel contacten met verschillende andere zorgverleners, zodat u altijd op de juiste plek terecht komt met uw hulpvraag.

De praktijk is gevestigd in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel en heeft een centrale ligging t.o.v. de wijken Oosterflank, Schenkel en Zevenkamp in Rotterdam en de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk.

Wij zijn een jong bedrijf dat het verbeteren van de zorg voor de patiënten zeer belangrijk vindt. Daarom vindt u op onze website ook hoe u ons kan helpen om onze zorg en dienstverlening te verbeteren. Ga daarvoor naar Zorg verbeteren!

Samenwerking Dynamis Schollevaar

Oefentherapie Schollevaar vormt samen met Fysiotherapie Schollevaar een zorgpraktijk aan het Filomeentje Erf. De naam van deze samenwerking is Dynamis Schollevaar. Dynamis Schollevaar biedt ook manuele therapie aan. De fysiotherapiepraktijk is een zusterorganisatie van Centrum Dynamis, waar naast oefentherapie, fysiotherapie en manuele therapie ook haptotherapie, homeopathie, craniosacraal therapie, psychosynthese, podotherapie en voedingsadvies wordt aangeboden. Centrum Dynamis is gevestigd aan de Floris Burgwal 194 in Capelle aan den IJssel.

Doordat Oefentherapie Schollevaar deze samenwerkingsbanden heeft met Dynamis Schollevaar en Centrum Dynamis, kan er tussen meer disciplines worden nagedacht over uw behandeling. Soms kan zo’n samenwerking voor een beter behandelresultaat voor u zorgen.

Onze missie: waar baseren we onze behandelingen op?

Bijna iedereen heeft een groot vermogen om om te gaan met (chronische) lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, overbelasting, werkhouding of zwangerschap. Het lichaam zit zó mooi in elkaar dat het onder de juiste omstandigheden prima in staat is deze klachten dragelijk te maken, of zelfs op te lossen!

Ik wil je steuntje in de rug zijn in het vinden van die juiste omstandigheden, zodat je klachten verminderen. Als specialist coach ik jou op het gebied van houding en beweging.

Maar goede zorg gaat verder dan dat: ik wil je helpen weer het beste te halen uit je lichamelijke mogelijkheden, zodat je weer met plezier zo actief kunt zijn als jij wilt. Hierbij kijk ik verder dan het lichaam alleen, we zoeken samen ook naar andere (niet-lichamelijke) factoren die jouw mogelijkheden beïnvloeden. Je wordt je bewust van je lichaam en je houding, en door je gedrag te leren veranderen behaal je door de behandeling een langdurig resultaat.

 

Onze toekomstvisie

Ik denk dat mensen niet meer vanzelfsprekend de hulp van artsen inschakelen, maar middels Google, apps en vlogs informatie over gezondheid opzoeken. Zo houden ze zelf de regie en worden zij hun eigen behandelaar. Inzet van technologie maakt het leven en dus ook een behandeling makkelijker. Zorg wordt daardoor mogelijk goedkoper. Daarom wil ik e-health op de volgende manieren in gaan zetten:

  • door via vlogs informatie over gezondheid en beter worden beschikbaar te stellen, wordt de drempel om mijn hulp in te roepen lager.
  • tijdens de behandeling ga ik gebruik maken van apps, digitale meetinstrumenten, instructiefilmpjes en meer.